-webkit-border-radius: 100px; -moz-border-radius: 100px; border-radius: 100px; #linkwithin_logolink_0 {display:none;}

Happy Birth-blog-Day

Years ago I do not what Friendster was.  In fact, it took quite sometimes for me to get to know what Facebook is.  It is not my style to following the crowd.  I have to know what it is and what it's for me!  Can't help it but that's me.

One come to another. 
Then I have twitter.  
Then I create blog.  And another website.
Then soo.....oooo many ideas comin' in, pop-up in my mind.

In short way; I love this thing.

A YEAR ago, I started blogging. I thought it was nothing.  As a matter of fact it something because the online concept has changed my minds about anything. That internet is not for fun only.  How to turn the browsing into profit centre, not only cost centre.  Social media is not for "say howdy" to your old classmate, a lot more you can do and can get from it.

It is internet that has changed my mind that earning money from home or online business is just not a tagline.  Can do and more people is switching the way they work.  Thus, considering traffic situation lately, working from home it surely one of alternatives.  I've wrote in my previous posting, technology shall ease our lives.  As internet may change or evolute people life in this century;  I couldn't be more than agree to say INTERNET as the 8th of Seven Wonder of the World *LOL*


Happy 1st Birth-blog-Day !




Why Facebooking ?

MANY reasons why people is Facebooking. Keep in touch with friends is one of them.  Others is for jobs or publishing their product.  Nothing wrong with all those reasons.  It is how we respond to is the most important thing.  

Found this information which was too valuable if I just keeping for myself.







































More information http://mashable.com/2011/12/19/friend-unfriend-facebook/

While me .... I really like to use this kind of thing to enrich my quality of life.  Sharing is one of them.



TIADA DUANYA


Saya suka suasana hujan;


Suara air hujan menimpa genting, aroma tanah kering yang diguyur air hujan adalah kombinasi yang tak tergantikan oleh apa pun.


I am so blessed born and living in this beautiful tropical country called INDONESIA.

S.O.H.O


Saya ini [aslinya] pemalas.

Sayangnya ngga ada yang percaya kalo saya bilang begitu. 
Katanya pemalas, tapi kok bla bla bla bla [mengutarakan hasil yang mereka lihat pada saya di mana berbanding terbalik dengan sifat malas itu sendiri, hehehe].

Saya pemalas dalam artian;

Malas antri (emang ada yang suka ?).  Semua yang judulnya pakai acara antri, kalau bisa dihindari saya hindari deh.  Antri mau makan di restoran [asli malesnya, udah nantinya bayar, masih harus antri pula!].  Antrian macet di jalanan [confirmed sebagai salah satu kontributor stress tinggi].  Antrian di Teller bank juga sering bikin jengkel.  Entah transaksi nasabahnya yang memang banyak atau faktor mbak-mbak Tellernya.
Kayaknya ngga worthed banget; antri 15 menit, transaksinya kurang dari waktu antri apalagi jika transaksi hanya cetak buku atau setor tunai.  Beuhh….suebell !!

Yang parah, pernah keliling nyaris 1/2 Bogor karena ATM salah satu bank BUMN ini ga ada yang aktif alias tak berfungsi.  Tiap masuk booth ATM, terlihat mesin nya hidup tapi invalid soalnya si mesin menghasilkan tulisan “Sorry, your transaction can not be processed”.

Dari yang nehi-nehi pakai internet banking karena khawatir fraud akhirnya kepincut juga pake fasilitas yang satu ini.  Tagline tak kenal maka tak sayang memang ga salah.  Begitu menikmati betapa efisiensinya waktu dengan transaksi secara on-line, akhirnya jadi ketagihan.  Tinggal aktifkan koneksi internet, ketik nama websitenya lalu masukkan username dan password.  Tuliskan jumlah transaksi lalu pilih apakah ditransfer antar rekening di bank yang sama atau beda bank.  Ada pula pilihan; real time transaction atau set-up time. 

Spirit Go Green pun terpenuhi soalnya ga perlu cetak buku lagi karena setiap transaksi bisa kita cetak sendiri atau kita save di personal drive.

Saya juga paling malas kalau disuruh mengerjakan hal yang sama berulang kali.  Tapi jika yang minta si Boss di kantor, memangnya bisa bilang; “Sorry Boss, nyuruhnya yang lain aja deh…bosen …masa’ mintanya itu lagi-itu lagi”.  Atau, “pan kemaren udeh..”. Hehehe.
Akhirnya saya akalin si Boss.  Saya buat template berikut history laporan sebelumnya sebagai pembanding.  Plus tulis pake kesimpulan pakai bullet point.  [Si Boss masih nggak ngerti juga, kebangetan deh lo, Boss !]

Menunggu juga hal yang bisa bikin saya kesal ke level akut.  Saking malasnya saya menunggu jawaban dari Departement lain [masih cerita di kantor, niy] sedangkan tiap rapat bulanan juga jadi agenda yang ditanya sama si Boss.  Saya buat database sendiri.  Semua hasil audit saya kumpulkan.  Penasaran kenapa hasilnya selalu tidak bagus walaupun Audit jalan terus, saya cari rooted caused-nya pake Fish Bone Methode dan tampilan trend dengan menggunakan Pareto Diagram.  Dari situ kelihatan, masalahnya di mana dan jadi tanggung jawab siapa. 

Untuk menghindari culture siapa yang bisa dia yang bertanggung jawab “penuh”, saya simpan file tersebut di Public jadi bisa diakses oleh siapa dan kapan saja, hehehe.

Jika dirunut lagi, kemalasan saya sudah terlihat dari jaman kuliah dulu.  Saya malas bawa buku, cuma bawa kertas loose leaf.  Dosen bicara, saya cuma catat poin-poinnya aja [kebiasan yang terbawa sampai sekarang].  Di rumah, saya bikin catatan sendiri [lagi....tuh ‘kan !].  Catatannya berupa rangkuman dari omongan dosen, handsout plus buku referensi lainnya.  Alhasil untuk satu mata kuliah dalam satu semester, catatan saya tidak lebih dari 10 lembar kertas loose leaf bolak-bolik.  Sangat handy, ga perlu bawa buku setebal-tebal bantal.  Ga enaknya, kalo mau ujian, saya harus inget siapa yang pinjam catatan saya itu.  Semenjak teman-teman tahu metode rangkuman saya, saya jadi the most wanted person untuk dipinjam catatannya.  Tinggal saya yang bete lihat kertas yang udah lecek karena habis difotocopy.  Lucunya di hari ujian, hampir semua anak pegang kertas fotocopy-an dengan bentuk tulisan yang sama; my tiny handwriting ! 

Yang sekarang bikin saya malas adalah kondisi jalanan; macetnya itu lho….parah abisss.

Buat komparasi; sekitar 5-6 tahun yang lalu waktu tempuh dari rumah saya di Bogor ke kantor di daerah Pondok Indah adalah 45 menit.  Dengan jarak yang sama [ya, eya lah…jalannya ga nambah panjang ‘kaleee] sekarang bisa saya tempuh 2 kalinya bahkan bisa 2.5 – 3 kalinya.  Itu baru one way.  Nah, kalo pulang pergi ?  Betul-betul habis waktu di jalan!

Untuk Jabodetabek, Teori Relativitas *thanks to Einstein* sangat berlaku karena jarak tempuh belum tentu sama dengan waktu tempuh !

Ditambah lagi dengan fakta bahwa ada jenis-jenis pekerjaan formal [a.k.a office type job] yang sudah bisa dikerjakan dari rumah *bikin ngeces ajah!*  Tambah saya malas rasanya pergi ke kantor. 

Karena itu saya lagi rajin-rajinnya cari “kantor on-line” atau berbasis SOHO (Small Office Home Office).

Ada yang tahu ?

 

PERTUNJUKAN


Udah pernah nonton pertunjukkan selain bioskop ?
Bisa konser musik, teater pokoknya yang konsepnya un-plugged atau live deh.

Dalam sepanjang sejarah hidup, total pertunjukkan yang pernah saya lakukan ga banyak, ga lebih dari 10 jari.

Pengalaman pertama waktu kelas 2 SMA, diajak temen yang punya 2 tiket free past nonton lakon Figaro di GKJ.   Itu juga kebetulan; sang temen ngeluh kok ga ada ya yang mau nonton pertujukan teater padahal yang main Teater Koma.  Weit....jangan dilewatkan golden opportunity ini Ratna !  Ga mikir lagi, saya dengan sukarela menyerahkan diri untuk nemenin...hehehehe.  Mungkin waktu itu Cuma kita berdua penonton yang paling ”kecil”, anak SMA bok !  Ga ketahuan karena ga pake rok abu-abu.  Terbukti, pengalaman pertama memang selalu berkesan –mau baik atau nggak-.  Nonton Teater Koma di GKJ yang waktu itu baru direnovasi sungguh membekas dan jadi bikin adrenalin untuk nonton-nonton live performance yang lainnya.  Different sensation !

Yang kedua waktu jaman kuliah nonton konsernya Kenny-G di Stadion Sepak Bola Lebak Bulus.  Bela-belain nabung padahal uang kiriman bulanan juga ga banyak.  Maklum anak kos!  Karena banyak temen satu kos yang nonton, kita janjian pergi nonton bareng.  Dari siang udah heboh dandan.  Kenny-G gitu loch...audiencenya pasti pada wangi en keren.  Walau konser mulai jam 7 malam tapi kita udah stan-by di Stadion dari pukul 4 sore.  Antisipasi antrian masuk dan macet.   Walaupun tahun segitu (awal 90-an) kondisi jalan Depok – Lebak Bulus belum seperti sekarang.  Waktu itu Depok – BlokM rasanya jauh be’eng.  Kalo sekarang, berasa deket tapi macetnya minta ampun.

Singkat cerita, nonton konsernya sukses, hati senang dan pulang ke tempat kost ga pake ngumpet-ngumpet sambil ketok jendela teman untuk dibukain pintu.  Mengingat yang pergi segerombolan, kita dapet ijin pulang lewat jam malam dari ibu kost.  Malam itu, pintu rumah kost dibuka dengan senyum ibu kost. 

Ketiga, setengah ”diculik” temen kantor sehabis pulang kantor untuk nonton konsernya Dewa [lupa tempatnya di mana].  Sampai di tempat konser pun saya masih menggerutu karena have no clue at all siapa Dewa itu sebab si Dewa belum ngetobbb kayak sekarang, hihihi... 

Dari semua lagu yang dibawain Dewa, Cuma Kangen aja yang ear catching to me.  And I think, Ari Lasso was the most perfect ones who sing that song !  Sampai sekarang, kalo denger lagu Kangen ini memory langsung inget kejadin “nonton konser ga niat” nya Dewa.

Setelah itu beberapa kali nonton live music Friday Jazz Night di Taman Seni Ancol yang sayangnya sempet vakum lama tapi kabarnya “dihidupkan” lagi di awal tahun ini. 

Di panggung ini pula pertamakali lihat performansinya Glen Fredly yang waktu itu gabung sama Func Section dan bikin saya melongo.  Suaranya itu lho.…gila banget, apalagi waktu dia bawain lagu Ben milik Michael Jackson.  Buset, mirip abisss !!

Yang salut dari acara ini adalah kita nonton ga pake bayar alias gratis.  Cuma bayar HTM masuk area Ancol doang.  Kapan lagi lihat jazzer ber-jamp ria di bawah sinar rembulan disamping pacar ?  Huhuy !!

Setelah menikah, yang namanya pertunjukkan Cuma sebatas nonton film di bioskop. 

Sekali waktu pernah ngajak suami nonton Michael Learns To Rock, dia malah nanya “Siapa tuh ?”

“Lagian rugi ah…bayar karcis ratusan ribu buat nonton orang yang masih belajar ngeband”.

Jia…hhhh, males banget ga sey denger komentarya.  Udah ga tahu siapa Michael Learns To Rock, 'nyela pula !! 

“Kalo The Beatles aku mau” sambungnya lagi.  Please deh…ngomongin grup band yang anggotanya ada yang almarhum.  Sama aja kayak mengharap Queen konser 'kaleee.

And story always ends-up the same untuk semua ajakan nonton ini atau lihat itu.

Sampai tadi pagi, di perjalanan menuju kantor. 

Seperti biasa kita tune-in di I-Radio dengerin duet kocak-seru Rafiq dan Putri Suhendro.  Tadi tuh mereka berdua mewawancarai Sardono W. Kusumo selaku sutrada untuk pergelaran Diponegoro Java War 1825-0000 yang akan digelar dari tanggal 11 – 13 November di Teater Jakarta, Taman Ismail Marzuki.

All of the sudden; “Say, kita nonton pertunjukkan ini yuk.  Kayaknya bagus deh.  Ada Iwan (Fals) juga lho”.

Waw...!!!

Jarang-jarang dapat ajakan -di luar nonton bioskop lho ya- kayak gini.  Sambil inget-inget, kayaknya tadi malem ga mimpi apa-apa deh, hihi...

"Ayo.  Nanti aku browsing jadwal pertunjukkan sama HTM-nya deh" jawab ku sambil menawarkan diri.

Hey World, this would be my 5th experience wacthing Live Performance and the 2nd if together with him !



HAPPY 78th BIRTHDAY, DAD!


He’s the one who introducing me to books, funny that he doesn’t like comics.  As he says, books give more room for imaginations.  Yet, it’s so true.

He always said, be a person with character; be yourself.  Shows your own color as he used to say.  Later I understand, what he meant is stand for what you believe, of who you are.  Show to the world of our existence.

No comprise for 5 times Shalah and school.  He lets 3 of us  -the children- to choose school and faculty on our own.  Parents oblige for tuition. Cool !!

It is as cool as you brought martabak which becomes my fave snack.  I guess you are also the one who responsible of my addiction to chocolate !

He is a good partner in discussion as he has wide interests so he does not limited himself in reading kinds of books.

dad78#1

Instead of putting us in silent dinner, he encourages us to talk during the meal.  Family dinner was chit-chat forum.  It stimulate us to speak-up, expressing our thoughts and opinion.  He’s allowing to talk as he also listen to us.  But there also time, where dinner end-up with quarrel due to different perception.  Hence, we learned to deal with arguments.  But it will resolve when we see movie on TV together after dinner.  And that’s I started to know that you are fan of Clint Eastwood.  That you like classic movie like Ben Hur or Sound of Music.  The way you like Robert de Niro has also put me to like God Father trilogy.

My first engagement with camera when he let me using his Canon.  The one that I have on my own now.

If in your time they were karaoke, probably you so eager to become Indonesian Idol finalist. Unluckily, none of your kids can sing as good as you.

 dad78#2

His overseas trip has inspired me for having same experience which I made it when I was 25th.  He used to take us to travel during holidays.  He even took us to museums to learn about history.

He never tired of reminding us the benefit of learning other languages.  He has high spirit and energy to learn new things, till now.  Probably he follow his role model, the Prophet Muhammad who says suggested to seek knowledge till your time to the grave.

I learned soo many things from you, Dad.  Including when we have to release Mom 21-years ago.  You were deeply sad that can not put tears in your eyes.  Suddenly, I see a face of guy missing his love.  

Dad, have I told you that I love you ?

Mata Lelah

Set: pagi hari di kamar tidur, hari pertama masuk sekolah setelah libur Lebaran
Pelakon: Bapak dan Anak Ganteng 5 tahun
Pencatat Adegan: Mama

Bapak: "Bangung Dek..."
Anak Ganteng: Tidak (atau belum ?) bergeming.
Bapak: "Dek...udah siang nih..." sambil goyangin badan Adek
Anak Ganteng: "hhhgggg....."
Bapak: "Dek...!!!"  Suara udah naik 1 oktaf, goyangin badan Adek diperkencang.
Anak Ganteng: "Pa...kkk....mataku masih lelah. Aku masih mau tiduuurrr...."

Bapak tertawa terkikik-kikik.









 

Ratna Art Work #1st Project

A couple weeks ago I bought a photo frame.  I would say this is a unique ones.  I don't know with you but first time for me found this kind of frame.  Instead of covered by glass, this one is an open type.  It consist of 4 piece of frames; 3 smaller with different sizes and 1 big as a main frame.


 Unlike the common frame that has wood as a based, this one is magnetized.  So you can move around or change the position of the smaller frames.  Very interesting idea.


Then I realized the frame looks too flat.  It was painted white with blue as based cover.  No detail nor ornament.  

Before...
 
The feeling of madly in craft start to pump-up.  After bought kinds of embellishment, I started to decorate the frame. 
...After

Star embellishment

Round Sparkling n Stars
It was really fun.  I played with creativity that I haven't been doing for quite such a long time. 

And I like seeing the result.  I have different frames !  Next thing is photo selection to put on.

New Look

I like simple design.  Almost close to minima.

Suddenly, I'm thinking to change the blog design.  
Then I did it.  A very impulsive decision.

It how was look like
  
And now, you're looking at the new format.

I like it.  It's more ME.

Do yo like it too ? 



WEBSITE TRANSLATOR, THANKS MR. GOOGLE !

When I started blogging, one of my dilemma is what kind of language to be used.  Originally I'm Indonesia (gee...you can see it from my profile ^_^).  Bahasa is my mother tongue.  Funny thing is, it's a beat of awkward for me to write in Bahasa especially the long paragraph.  However, I don't feel that way when I'm put my emotions or thought into poem.  Surely this is personal opinion but it is because I found a limitation when I'd like to express my ideas in Bahasa.  There are phrase or terminology which sometimes do not fit in with my thought.  Or it is note really reflect my message.  Not that I don't respect my own language but I feel more freely and expressive in English.  That's all.  It's just like you prefer blue than red.  Purely personal taste.


Since I see my blog statistics, I then not bothering about this any longer.  It says that audience are coming almost from around the globe.  There are from Russia, Germany, UK, USA even from India.  Wow...can you believe that ?  Well, I have few friends in German and USA but India ?   I don't think so.  It is true that figure (I meant statistic) will change your mind.  It's known that statistic is using as one of decision making tools.  Besides boost my desire to keep post, I also decided to install Website Translator.  

Now, wherever you are, no matter what mother tongue you use; you can ready my blog.  Thanks to Mr. Google for providing such smart feature.

Happy reading everyone !

Thanks for dropping by.

pssst. I'm still writing in English, by the way.

Another Dream Comes True : a Guest Writer

August is owesome !



I have waited this updates quite a while.  It is back to end of June when I wrote to Admin of http:///www.backpacker-notes.blogspot.com as I keen to share our family vacation and having toddler along.

I couldn't remember when first time found this page.  They are specialized in traveling a la backpacker written in Bahasa.  It contains useful information including tips, interesting spot, places, Do's and Dont's if you're planning to go both domestic and international destination.  All those information allows you to have ease, economically and pleasant holiday.


The web is welcoming guest writer to contribute an article.  After I browsed, I noticed that there isn't yet an article on how having (semi) backpacker vacation with toddler.

So, I sent an introduction email saying that I am interested to share my experience; I also mentioned the outline of the article.  They wrote me back with 'YES' as an answer then I started to write; refresh all memory since the trip itself was 2-years ago but I guess the tips is timeless.  I also insert a few pictures from the trip.


It was about 4 pages of A4, finished in 1-day!  I don't wait another day to sent the paper to them.

It was until  yesterday where the Admin emailed me saying that the article was published.  At first, I can't believe it.  Not until I clicked the address and whoalla...I read sentences I wrote a couple months back.  Every words is the same as I remember.  

It was first time public is accepting my article considering that I am a newbie; writing is just another hobby of mine.  Basically, I'd love to share my thoughts and feelings in written.  It can be unfinished essay or poems.  Articles is not one of them until I started blogging.  I was so thrilled for not update the world out there with the news which I put on my wall @Facebook as well.  Surprisingly, positive comments also coming from friends.  They all like it!  Wow...(thanks, Guys).

Blogging has put me into a new interesting world.  I learn a lot.  I found tons of information.  And it is time to give back.  Blogging is about sharing, a good one, indeed.  And I can't wait to publish another more !













FOCUS by PRIORITY

I found below phrase, under my today's horoscope @MY.Yahoo!  Actually, I am not a freaking horoscope but this one somehow similar with what I do now. 

Many opportunities will be presented to you, and trying to figure out which one to take and which one to refuse might cause your head to go into quite a spin. Try not to feel overwhelmed. Not knowing what to do is not always a problem -- sometimes it's just a state of being. Do not push yourself to choose anything today. Just let yourself mull things over for a while, and enjoy the fact that you have the luxury of so many choices.
  


See that pile of books ?  Hmmm...


As a matter of facts, I do have a plenty personal projects that I should finish.  They've waited quite sometime.  They cry out loud to be done.  The mess both in my minds and surely reflecting by my desk -not the one's at the office but at home- ^_^
  
  None other thing but I have to FOCUS.  Yup, I should focus and the best way to find which becomes my focus is by seting priority. By doing so, I wouldn't be overwhelmed and not too many spinning around my head either.  So then, priority is set; I know which one should go first and the 2nd and the 3rd and so...and so...






The 1st would be my other "page" that is for commercial use *wink-wink*.   And just before, I just finished the initial phase of the "page".  It still far away from finished.  Tons to be learned. A lots-lots thing to be done !  But at least there's a progress.  

ORGANIZED or UN-ORGANIZED

It was an article I read that working table is reflecting some one's character.  If the table is clean neat & tidy, it's either he/she can manage the work properly and timely which also means no outstanding. 

Or, there's possibility they put all the "stuffs" into the drawer.  Pretending all works are done, which actually is not.  The tricky part is you have to look into somebody's the drawer.  Well,  is beat personal, don't you think ?   

And if you have the fortune, manage to see his/her the drawer and found what a mess inside.  Then this person is clever enought in hiding the mess below the surface.  



But how if the table was clean because he/she doesn't have anything to do alias no work no assignment ? 


However, my desk looks like this.  What do you think what kind of personal I am ? 


*well, you caught me reading Yoris's book during the work, ^_^* 

Talented

I would never know the quality of my post until yesterday, when one of my old friend told me -that she likes my pages and according to her I have talent as a writer (hmmmm....).

What else do you need except such compliment for a newbie like me ? 

Thanks, mba Cip! 

Madly in CRAFT

Since I remember, I always like seeing color.  I am not a good painter though, but I do like mixing color with texture.  I found different satisfaction when finally those color and texture turns out to be something.  

I also have good memory on how my mom spend her time -besides baking & sewing- by cross stitching.  It was at 9 or 10 years old when she taught me to cross stitching and I really pleased with the result.  



Yang tak bisa diulang
adalah waktu
Yang tak bisa ditarik kembali
adalah kata-kata
Yang tak bisa dihapus
adalah bayangan tentangmu
Yang tak termaafkan
adalah ketika kumelepasmu
dengan semua kenangan dan perasaan itu
Yang baru aku sadari
betapa sepuluh tahun itu ternyata
telah membekukan hasratku yang lain
karena kristal rasaku padamu

*for DT who divorced after 10-years of marriage*
 Sedih deh, denger cerita Suami Ganteng tentang temannya yang satu ini. 

d.a.t.e

Being a parents is like being a teacher.  You will receive questions or comments about anything, anywhere and anytime.  There's no such a right time for your kids to address questions.  One more, do not under estimate just because of their age.  Because questions does not always allign with how old they are. I've read somewhere that children is an adult living in small human body.  

Just like my 11-years old daughter's question during our dinner last night.

"Mom...when do you think I am allowed for a d.a.t.e ?" 


Pembalut vs Kondom

Credit Pexel
(Another shocking parent experienced I had last week-end).

Ga tahu gimana, tiba-tiba semua anggota keluarga jadi penyuka makanan Jepang.  Setelah sekian lama akhirnya gw bisa "menyetani" Suami Ganteng untuk makan sushi dan sashimi, hehehe....

Suami Ganteng yang tadinya ga doyan sekarang jadi ketagihan and his fave his sashimi salmon.  Jadi begitu ada resto Jepang baru, itu artinya kudu dicoba.  Alhasil, malam minggu  kemarin baru terealisasikan.

Dinner was OK until I went to the rest room bersama Kaka Cantik.  The rest room looks common. Hingga pandangan tertuju ke satu kotak terbuat dari kayu menempel di dinding.  Kotak tertutup dengan sisi samping terbuka sedikit, kalo menurut gw fungsinya sebagai "lubang intip" apakah isinya masih penuh atau tidak.  Yang jadi pertanyaan adalah isinya.  Apa ya ?  Tempat sabun pastinya bukan.  Dryer juga ga mungkin, wong dari kayu kok.  Dari sisi yang terbuka tadi, aku mengira bahwa isi kotak tersebut adalah pembalut wanita.  Kelihatan dari bungkus plastik yang menjorok ke luar.  Beda dengan Kaka Cantik yang emang "nona-mau-tahu-apa-aja".  

"Ini kotak buat apa ya, Ma ?"  sambil bertanya dia buka tutup kotaknya.

"Ga tahu, Kak".   


Bieber Fever Strikes My Daughter

 













  



She collected articles about him
She postered her room with his pictures, from door to cupboard
She bought his CD, and now whining for the book
She got Bieber Fever
...like other girls around the globe ;)
 

Smart Phone #2

Found these 2 applications by accident; Retro Camera and Vignette Demo at Android Market Application.  If you like taking picts and fun of kinds of photo style; this is really nice to play with.

There are 2 different result from each of them.  If you like Black & White pict and under exposed, I suggest you to use Retro (figure 2 & 4).  But if you like "old" film effect and seedy as usually seen at 50's - 60's movie then Vignette Demo goes to that criteria (figure 1 & 3).  Vignette also allowing us to set-up according to our personal preferences.  I would say that Retro is not "friendly user" as much as Vignette.  Anyhow, I like both !

Amazingly, those are coming from a mobile phone.   Yup, mobile phone.  Another "toy" in our hand.  Thanks to technology ^_~.

Figure #1 - Vignette with Retro Blue Effect

Figure #2 - Retro

Figure #3 - Vignette with Highlight Yellow
Figure #4 - Retro





@fourty

sudah merentang perjalanan selama ini
sudah ngapain aja ?
rasanya kok seperti belum ngapa-ngapain
malah melahirkan daftar penyesalan jadi panjang
karena sadar,
waktu menyempit 
berbanding terbalik dengan kemampuan
padahal rencana masih menggunung 
 

(catatan waktu ulang tahun bulan lalu)

Smart Phone

friend; "Na, your PIN please.."
me; "PIN ?  What PIN ? 

In the beginning, I was surprise by question because I thought she was asking my Account's PIN.  Later on I found out she was asking for BB's PIN to pairing hers and mine. I didnt give her because I don't have that type of phone, after all.

Since BB's booming in I'sia seemed everybody in this country is using it. I knew one family even swap all the member's mobile phone into this brand. Friend of mine said it is very simple to communicate with his wife and children by texting and sending picture for giving updates of their acitivities.  

I like gadget though, but when it comes to mobile phone, to me the basic function still for voice services. Other feature embedded to the tools is an additional services. It is obvious that most of Indonesian only using their mobile phone only for voice & texting/messaging no matter how smart their tools is. One of my friend even got surprise when she knows that she could do chatting from her Blackberry (whoa, get out of here!)

That's why, when colleagues asking me why I choose other smart phone -which happend to be an Android- rather than BB, to me it is really not a bigdeal. It's just a matter of which give you the optimum benefit.  What I don't get from not using BB is the messaging service (BBM).

It's personal, I know.  You might disagree and come up with another argument which is fine for me.  Nonetheless, this battle of OS mobile phone is seriously noted and been analysed by the expert.

English Lesson

Aku & Anak Ganteng (4 thn) sedang belajar Bahasa Inggris dengan subjek 'hewan'. 

Aku: "Bahasa Inggrisnya singa apa, De ?"  

Anak: "Narnia, Mah."

Aku: "heh...?"

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
Aku lagi: "Lha, kalo Lion ?"

Anak: Raja Singa...(santai)

Aku: ??? 



MRT [wanna be]

Kapan terakhir naik kereta?

Jaman kuliah dulu, setiap hari.  

Semenjak kerja, udah ga pernah naik kereta lagi.  Apalagi lokasi kantor lebih mudah dijangkau oleh si roda empat.  


Jadi setelah belasan tahun ga naik KRL, pagi tadi saya pake lagi transportasi yang satu ini karena paling praktis untuk tempat yang saya tuju.

Dengan membayar tiket seharga 11 ribu rupiah untuk tipe Express AC; penumpang dapat fasilitas AC (yang menurut saya cukup dingin).  Hal pertama yang bikin rada ga percaya, kereta betul-betul diberangkatan menurut jadwal alias on-time (huh....is it in Indonesia or where ?). Perjalanan 1 jam 20 menit dari stasiun Bogor ke stasiun Kota tidak terasa.  Penumpang yang relatif sedikit karena bukan hari kerja, membuat perjalanan lebih nyaman.


Ada yang menarik perhatian mata ketika melihat poster ini.  Ternyata untuk jenis kereta Express AC, disediakan gerbong khusus wanita dengan lokasi di gerbong pertama dan gerbong terakhir dari lokomotif.  

Betul-betul woman only

Hanya penumpang wanita atau wanita dengan anak-anak yang diijinkan untuk duduk di gerbong pertama dan terakhir.  Wanita dengan pendamping pria akan segera diarahkan dengan sopan oleh kondektur agar pindah ke gerbong lain.

Melihat kondisi kereta yang bersih, jok tempat duduk yang masih empuk ditambah sirkulasi pendingin yang masih prima pikiran jadi melayang ketika naik kereta besi di negera lain. Tapi ngelamunnya ga lama-lama karena announcer mengumumkan kereta akan berhenti di stasiun terdekat dalam bahasa Indonesia, hehehe....


Another experience di negeri sendiri.  Di satu sisi menimbulkan rasa optimis bahwa it's gonna get better.  Tapi juga berpikir akan nasib kondisi fasilitas umum lainnya yang berjalan terseok-seok karena ditunggangi banyak kepentingan. 



Bubur Ayam

Gara-garanya, harus nemenin anak2 makan malam waktu main ke Botani.  Yang satu pengen makan mie, yang lain pengen nasi. Gw sendiri ga terlalu lapar.  Karena kombinasi tadi akhirnya kita ambil tempat di Oenpao.  Gak tahu kenapa, dari semua pilihan menu yang ada, aku pilih bubur ayam.  Ternyata pas buat selera; dari mulai rasa, porsi sampai cara masak buburnya.  Ga ancur dan bukan seperti nasi lembek (hm....bener ga tuh deskripsinya).

Mulai dari situ, menu ini jadi salah satu andalan kalo lagi makan di Oenpao. 

Ternyata deket kantor dia buka cabang juga.  Lumayan ada tempat mampir untuk ganjel perut on-the-way ke rumah.  Maklum, waktu tempuh kantor - rumah bisa 1.5 jam.  Mau makan berat tanggung, ga makan perut ga mau diajak kompromi.  Nahan lapar 1.5 jam?  Ga janji deh...

Paling pas kalo ditemenin teh tawar anget, hmm.....

Animal Lover


When you marry to an animal lover then your life will [well, sort of...] involving animal from time to time.    


Since this habit is inheritance to the kids so, zoo or places like park + animal [for sure] should be on the itinerary during family vacation. Then it is not surprising me when see there a lot of pic's of him & kids with animal ;)
From typical riding a horse, until riding a big animal further to a snake *_* 


Somehow, I'm the only one in the family who's not affected to this disease ^_^
Otherwise, who will take the pic of them.  What a good reason! 


Since I am not as animal-freak as he does, we compromise to have an easy maintenance animal. This one is silent, not demanding and we don't have to deal with its 'pee' nor 'poo' ^_~

Brought this one from Psr.Barito +/- 10-years ago