-webkit-border-radius: 100px; -moz-border-radius: 100px; border-radius: 100px; #linkwithin_logolink_0 {display:none;}

Gigi Bersih, Gigi Sehat The Jakarta Smile

Kapan terakhir ke dokter gigi ?  3 bulan yang lalu, setahun yang lalu, dua tahun yang lalu atau malah tidak pernah sama sekali ?

Seringnya kita memang kurang perhatian sama bagian tubuh yang satu ini.  Selama sikat gigi teratur –kadang Cuma sekali dalam sehari kalo mandi pagi aja- dan tidak ada keluhan dengan gigi, seringnya kita beranggapan “it is okay”.  Padahal sebetulnya ngga lho…
Cara sikat gigi yang kurang benar, jenis makanan yang dikonsumi ternyata berpengaruh pada kondisi gigi kita.  Sehingga di kalangan medis, sangat dianjurkan periksa kondisi gigi per 6 bulan sekali.  Atau minimal setahun sekali lah.  Biar ngga kelewat atau parahnya nunggu sampe berasa sakit gigi, tips salah seorang kawan mungkin jni mungkin bisa ditiru.  Setiap merayakan hari ulang tahunnya, teman saya selalu menyempatkan diri untuk cek kesehatan termasuk periksa gigi.  Katanya sebagai ritual perayaan hari kelahiran dan mensyukuri sudah dikasih berkah sehat maka selayaknya tubuh yang diberikan oleh Sang Pencipta, salah satunya dengan melakukan medical check up.  A good philosophy, after all.  Karena itu kalo si kawan ini ulang tahun, alih-alih pesan kue ulang tahun, dia malah buat janji ketemu dokter termasuk diantaranya ke dokter gigi.  Alhasil, kuota minimal periksa gigi terpenuhi.

Fresh look: green lime and white !

My Bucket List; The Dreamed Places

Pastinya punya dong, keinginan untuk berkunjung ke tempat-tempat tertentu yang selama ini cuma dilihat gambarnya dari buku dan film.  Atau cuma denger ceritanya doank ?

Kalo saya nih, pengeennn banget datang ke tempat-tempat ini.  Here they are, listed in random order (^_^)

Ubud
Setelah beberapa kali ke Bali, finally bosan dengan Kuta dan Legian.  Terakhir ke sana, rasanya riuh banget.  So, next time headed to Bali, pengennya ngubek-ubek daerah sejuk yang terletak di tengah Pulau Dewata ini; melihat detak kehidupan di Pasar Seni Ubud, berkunjung ke Puri Saren Agung, kediaman milik keturunan raja Ubud terakhir.  Mengganti kebisingan dan potret beach life Kuta dengan menginap di Nyuh Kuning Village, mengisi waktu dengan mengunjungi museum yang lumaya banyak dijumpai di daerah sejuk ini termasuk galeri Antonio Blanco.  

http://privatebalidriver.com/ubud/

Menjauh dari keramaian dengan tracking atau naik sepeda melewati desa-desa seputaran Gunung Batur lalu di penghujung hari melihat arakan burung bangau di Desa Petulu ditemani aroma kopi hasil perkebunan daerah Kintamani.  Fuiii, how about that ?


DIY : Sushi For Bento

Since my daughter falls in love with Japanese dishes, she starts asking me to prepare kinds of sushi and o-nigiri for her lunch box.

First time I eat sushi, I'm quite impressive with the way how it presented.  It looks simple but the more you carefully look at it then you realize that small one-bite-type dish contains of healthy-inexpensive ingredients.

With curiosity on how to prepare simple sushi and o-nigiri, I started to gooling and found several links which is too pity if I  keep them only for myself.

Let's see how the expert doing it !




What make this website unique not only the dog as an icon, yes the dog always accompany the chef on every videos, but also the unusual accent of the presenter.  What make it more hilarious, the chef who is Japanese never speak English during the show.
Please see the video by yourself and you'll know what I am talking about.  Informative yet entertaining cooking channel I've ever seen.




Japanese Cooking 101 is launched for English readers by 2 Japanese women who lives in California.  Though they live outside their home country, they still would preserve an authentic Japanese food.


After I saw "how-to" videos and try to make sushi by my self, then preparing sushi for bento is fun. In fact, I create my own combination as sushi filler.  You can have a sausages either steam or fried ones.  Ebi furai or chicken nugget, even smoked beef.  Basically, whatever you have in your refrigerator can be the filler.  You can spread tomato ketchup or sandwich spread for additional flavor.

For vegetables, put cucumber or avocado.  Even lettuce or steam spinach.

Basically, use your imagination.

And this is one of my version sushi for my daughter's bento.  Home made sushi with fried crab stick plus sliced cucumber, served with fruit salad -red melon, strawberry, cucumber- dressing with thousand island.



Do you have yours ?  Share with me, ya.
So, roll up the sushi and Itadakimasu !


Show That You Care; Cancer Campaign

October 23th, 2013.
My Dad died.  

October 11th, 2013
He turned 80.  Happy birthday, Dad !  You made it 80 as you wish.

August 2013
We rushed Dad to hospital.  
His condition was in terminal stadium, doctor said, after examined him.  What we could do was only to maintain his quality of life but not prolonged his life expectation.  Dear God !

June 2013
Dad had MRI and from the result, the cell has scattered all over his body.  From head to toe. MRI photos showed a light spots.  Those light spots are fierce cells.  The cancer.
BUM !

Sometimes late 2012
Dad complained about his head and legs.  He felt his legs was "hot" in certain parts.  He had on-off headache.  Generic painkillers didn't help him much.  We did not take it seriously (Guilty !  Guilty !  Guilty !) as we understands that old people usually feels strange about their own body, don't they ?

***